SPENST endrer livsstil

SPENST endrer livsstil


For åtte uker siden startet Tommy Andersen et livsstilsendringsprogram på SPENST. Gjennom hard trening og riktig kosthold har han tatt av seg 18 kilo.

Tekst/foto: Thomas Frigård, Raumnes

– Jeg kjente at den fysiske formen ikke var god. Jeg har tre små barn som krever sitt, og jeg merket at jeg ikke klarte å følge opp. Derfor måtte jeg gjøre noe, sier Tommy Andersen.

Gått ned 18 kilo
Han er en av 37 deltakere på det nye livsstilsprogrammet til treningssenteret Spenst på Årnes. Målet for programmet er vektreduksjon med varighet gjennom å endre livsstilen til deltakerne. Programmet har en 18-års aldersgrense, og deltakerne deltar på både møter og treninger i et halvt år. Foruten fysisk trening lærer deltakerne om kosthold og mental trening også.

– På åtte uker har jeg gått ned 18 kilo, og målet er å gå ned ytterligere 20 kilo. Det veldig gøy å få tilbake følelsen av å kunne presse kroppen og yte, og denne livsstilsendringen har kommet for å bli, sier Andersen.

Blitt blidere
Alle deltakerne må være topp motiverte til å endre livsstil, og de får hvert sitt skreddersydde program som blir tett fulgt opp av de ansvarlige på Spenst. Tilbakemeldingene fra deltakerne er ubetinget positive, men prosessen er ingen dans på roser.

– Det har vært tøft, men jeg kjenner at jeg har fått mer overskudd, og det er deilig å kjenne at kroppen fungerer bedre og bedre. Kona mener også at jeg har blitt blidere, sier Andersen.

Har nådd målene
Spenst startet med dette programmet i september, og de har fått meget gode tilbakemeldinger og resulater så langt. Deltakerne på kurset har satt seg som mål å redusere sin vekt med fra 10 til 40 kilo, og så langt kan alle vise til gode resultater. Programmet er godkjent av både Mattilsynet og leger.

– Vi er svært godt fornøyd med programmet, og det er veldig gøy å se at effekten er så god. Allerede etter åtte uker har vi flere deltakere som har nådd sine mål, og de har nå satt seg nye mål, sier eier av Spenst Årnes, Heidi Berg Smith.

Mange av deltakerne har allerede overrasket seg selv positivt, og de har sprengt noen personlige barrierer. Flere av deltakerne har registert helsemessige positive effekter av sin livsstilsendring.

– Deltakerne sier de føler seg gladere, de har mer overskudd, de sover bedre, de har mindre søtsug, og flere har redusert blodtrykket. Dette er positive effekter som man kan få av programmet, i tillegg til at man reduserer sin vekt, sier Berg Smith.


<< Tilbake
Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern