Trening i tiden


[Dato 26.08.2010]

Utdrag fra fordelsmagasinet Benefitness (kommer på ditt Spenst-senter i begynnelsen av september).

Tekst: TORHILD RIBE

– Det er så gøy og du blir i godt humør av musikken. Zumba-instruktrør Lill Beate Farmen på Spenst i Sandefjord er ikke i tvil om hvorfor en hel verden er hektet på latinske rytmer.

– Zumba består ikke av dansetrinn i tradisjonell forstand. Det handler om å slippe seg løs. Det er ikke farlig å riste litt. Det gjelder bare å tørre å prøve, mener hun. Treningsformen Zumba oppstod på 1990-tallet i Colombia, da kjendistreneren Alberto ”Beto” Perez skulle undervise på sin vante aerobicklasse.

Ved en tilfeldighet glemte han musikken han skulle bruke. Dermed ble han nødt til å ta i bruke det første og beste han fant i bilen sin, nemlig latinamerikansk popmusikk. Elevene elsket musikken og resten er historie. I 1999 tok han konseptet med seg til USA. I dag jobber over 25 000 instruktører i mer enn 40 land med Zumba, og over 3 millioner mennesker har kjøpt treningsdvd’en. Selv om du aldri har satt fot på en dansetime, så vil du garantert like Zumba. Her handler det først og fremst om å ha det gøy.

Det gis ingen stilkarakterer. – Selv om jeg gjør en ting med armene, så behøver ikke klassen gjøre det samme. Det handler om å finne sin egen stil. De fleste blir rett og slett hektet, advarer Lill Beate. I løpet av økten vil du trene hele kroppen, nesten uten at du merker det. Det er få pauser og derfor blir du garantert sliten. Hofter og kjernemuskulatur får særlig kjørt seg. Og økten passer for alle, uansett alder.
– Du kan fint trene Zumba selv om du har passert 60, lover Lill Beate.

I tiden fremover vil flere Spenst-sentre vil tilby Zumba til sine medlemmer. Følg med på timeplanen! 


<< Tilbake
Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern